I’m TNT… I’m dynamite

Het concert van AC/DC eergisteren in Dessel was ronduit AF! Schitterend gewoon! Met zo’n 50 tot 60 000 man (en vrouw) samen op de wei van Dessel, meejoelen, meedansen en vooral GENIETEN. Zalig gewoon!acdc1

Het was niet mijn eerste optreden deze zomer. Ook een dagje Werchter en een weekendje Hee Tervuren! kan ik al toevoegen aan mijn palmares. En dan denken dat ik knock out zou liggen na zo’n lange dagen, maar neen. Het gaat. Het gaat zelfs heel goed! Complimentjes van mijn kiné en al bij al valt mijn vermoeidheid ook mee. Natuurlijk is het steeds de dag na zo’n festival of optreden even bijtanken en plat liggen, maar tegen de avond lukt het dan wel weer.

Raar vind ik het. Raar dat mijn lichaam me zo positief verrast. Zeker nu ik net de alarmerende boodschap heb gekregen dat mijn bloedwaarden helemaal niet ok zijn. Mijn leverwaarde staat zo hoog dat de nieuwe huisarts in de dokterspraktijk – mijn eigen huisarts is in bevallingsrust – in paniek was. Na overleg met de andere artsen werd beslist om mijn dosis Ledertrexate asap te verlagen en paracetamol (Dafalgan) te vervangen door Ibuprofen. Neen, het ligt/lag niet aan mijn alcoholgebruik, dat heb ik toch maar even gecheckt 😉

Ik vind het spannend. Juli is sowieso al een spannende maand: vaak krijg ik meer last en is augustus de maand waarin ik mijn infusen terug mag halen in het ziekenhuis. Deze maand gaan we ook op vakantie en ik weet dus niet hoe mijn lichaam gaat reageren op vermindering van medicatie. Mja, ik maak me zorgen. Deze medicatie is namelijk – samen met de cortisone (Medrol) – mijn ‘basismedicatie’ naast mijn biologicals. Deze medicatie houdt me letterlijk op de been. Dus wanneer het daar niet meer mee lukt, ligt er voor mij opnieuw een zoektocht naar geschikte medicatie voor de boeg. Het gaat dan niet enkel over medicatie, maar vooral over het terug onder controle krijgen van mijn reumatoïde artritis (ontstekingen, vermoeidheid en pijn)…

Dus het is hout vasthouden en hopen dat mijn reuma nog steeds geen zin heeft me (al te veel) lastig te vallen, zodat ik écht kan genieten van vakantie en van een nog heerlijke festivalzomer…

En jij? Heb jij fijne plannen deze zomer?

 

3 thoughts on “I’m TNT… I’m dynamite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.