Reuma In Mij

Ik moet eerlijk zijn, toen ze me vroegen om een blog te gaan schrijven, was ik verre van enthousiast.

Mijn eerste reactie was zelfs: “Zijn jullie zot? Ik heb helemaal niets interessants te vertellen, laat staan dat ik erover ga schrijven.”

Maar het idee werd gepland en het begon te rijpen… Nu ik thuis ben van het werk, in ziekteverlof, kan ik mijn ‘kennis’ over mijn leven en werken met reuma misschien delen?

Ik heb werkervaring vanuit de ziekenfondssector en de laatste 5 jaar heb ik voornamelijk gewerkt als traject- en loopbaanbegeleidster.

Voornamelijk,  want de laatste 2 jaar was  ik wat (meer) op de sukkel door mijn reuma. Maar ook dan heb ik niet stilgezeten. Tijdens die periodes heb ik heel wat uitgezocht rond wat er op de markt is in het omgaan met de pijn en vermoeidheid. Ik heb kennisgemaakt met de FOD Sociale Zaken en het VAPH. Ik heb het multidisciplinaire team van het UZ ontdekt en heb ondertussen ook een opleiding ‘patiëntenparticipatie’, georganiseerd door Reumanet, achter de rug.

Terwijl ik voordien alles wat met reuma te maken had zoveel mogelijk uit de weg ging, probeer ik me nu een weg te banen rekening houdend met die reuma. Uiteindelijk heb ik gemerkt dat ik mijn RA (reumatoïde artritis) niet kon opbergen in een kast; ze moet mee, de rugzak in en vooruit!

Een blog schrijven is echter niet zo evident – zeker niet als je een computernitwit bent zoals ik.

Ik heb er nachten over wakker gelegen, gezocht naar een passende naam en vooral ook onderwerpen beginnen noteren over wat ik allemaal zou kunnen schrijven. De onderwerpen kwamen snel en ik heb dan ook sinds kort een klein notitieboekje op zak. Een geslaagde titel voor een blog over reuma was wat anders. Blognamen zoals ‘ik heb reuma’, ‘mijn reumablog’, ‘reuma en ik’ bestaan immers al en titels zoals RAdeloos, RAmadame kregen andere betekenissen. Uiteindelijk is het Reuma In Mij geworden, een titel die nog ‘vrij’ was op de url markt en waar ik me wel bij kan vinden.

De ondertitel ‘leven en werken met reuma’ dekt dan weer de lading van deze blog.

Doel van deze blog is om enerzijds de deur op een kier te zetten en je te laten binnenkijken in mijn leven. Anderzijds wil ik zoveel mogelijk informatie verspreiden op een zo duidelijk mogelijke manier. Er zijn heel wat dingen mogelijk voor mensen met beperkingen, alleen zijn ze nog veel te weinig geweten! Wanneer ik een louter informatief stukje schrijf over een bepaalde dienst of onderwerp, zal ik dit in mijn blog steeds proberen aan te duiden met voortitel ‘informatief’. Zo ben je op voorhand gewaarschuwd dat het droge lectuur betreft!

Laat me zeker weten wat je er van vindt, wat je nog verwacht of erger: als er info moest opstaan die niet correct zou zijn. Dit kan via ‘geef een reactie’ hier onderaan of via anja@reumanet.be

Alle feedback is welkom en dan voornamelijk de opbouwende 😉

Veel leesplezier!

3 thoughts on “Reuma In Mij

  1. Heel mooi! Als opstartfase had ik nog niet zo’n gestructureerd geheel verwacht… Dit is een prachtige aanzet en met vele mogelijkheden om verder te groeien’ Ik volg mee… Renilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.