Virus alert!

Keelpijn en barstende hoofdpijn, in combinatie met oorpijn: mijn signalen dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen en nood heb aan rust. Normaal gezien hoef ik dan even een versnelling of 2 terug te schakelen en kan ik er na een paar dagen (voorzichtig) weer tegenaan. Afgelopen week echter niet…

Een helse week is het geweest, met steeds de vraag: heb ik een opflakkering van mijn reuma, of is er meer aan de hand? Ik wil niet voor een simpele verkoudheid naar de dokter, maar was dit nu een verkoudheid of niet? Misschien stom, maar ik wil niet overkomen als een ‘dutske’ bij de dokter…

Ochtendstijfheid die meer dan anderhalf uur aanhoudt, grieperig gevoel bij het opstaan, maar ook overdag. Barstende hoofdpijn, gekoppeld aan oorpijn. Hoesten.

Energie-niveau onder nul; zelfs zo laag dat ik me niet meer kon verplaatsen naar de kiné en deze moest afzeggen. Niet naar tai-chi en alle geluiden in huis waren gewoon te luid, te veel en te druk. Enkel liggen in de zetel, me verplaatsen naar mijn bed of de badkamer ging nog net. Maar opnieuw volledig uitgeput. Onder medicatie naar het werk: ik moest en ik zou toch wel die permanentie-uren voor mijn rekening nemen, komaan! (Koppig mens dat ik ben 😉 )

Ik ben het beu om in bed te liggen en wakker te worden met een constant ziek gevoel; beu om pijn te hebben en energie-loos te zijn. Beu om steeds al mijn moed bij elkaar te schrapen om me uit bed te krijgen en iets te doen in huis, al was het maar de was insteken of de kamer wat opruimen. Het lukte me gewoon even niet meer om nog positief te zijn. Ik haat die momenten waarop je zo geconfronteerd wordt met de beperkingen van je lichaam en de onmacht die dit met zich meebrengt.

Het lijkt inderdaad heel fel op een reuma-aanval, maar omdat het bleef aanslepen, ging ik uiteindelijk toch naar de huisarts. Blijkt dat mijn immuniteitssysteem op dit moment toch extra onder druk staat, waardoor mijn lichaam geen reserves meer heeft: alle (extra) energie gaat naar het afweren van de virale infecties die de ronde doen. Niets aan te doen: verder rust en bijkomende medicatie nemen en genieten van de momenten dat het wel weer gaat.

En gelukkig gaat het vandaag toch al wat beter… (Hoera voor paracetamol 😉 )

virus alert

2 thoughts on “Virus alert!

  1. Oeps, ik dacht al dat ik de enige was :), elke keer weer die twijfel is het een opstoot of weer de zoveelste infectie als gevolg van de medicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.