Heerlijke dag

Het was een goede dag vandaag. Ik ben relatief vlotjes opgestaan, ik heb een hele voormiddag kunnen doorwerken zonder al te veel last. Nadien heb ik nog een half uurtje gestreken en tijdens mijn 2-wekelijkse opvolging bij de kiné te horen gekregen dat het er wel goed uitziet. Vandaag.

Onverwacht eigenlijk, want ik sukkel de laatste tijd nogal met die voetpijn en die pijn in mijn rechterheup. De afspraak met de fysische geneesheer vond vorige week plaats, evenals de botscan. Het resultaat hiervan krijg ik binnen een 10-tal dagen. De consultatie zelf bij de fysische was een aangename verrassing: een specialist die zich excuseert voor de (schamele) 20 minuten vertraging; dat ben ik nog niet vaak tegen gekomen. Tijdens deze afspraak werd ook duidelijk – via mijn medisch dossier – dat ik dezelfde klachten al heb sinds 2013! Toen werden ook een botscan en MRI afgenomen, met als resultaat een operatie aan de bal van mijn voet.

Ik ben dus benieuwd naar de resultaten van deze scan en eventuele MRI… Het is een beetje dubbel: langs één kant wil ik niet dat er iets gevonden wordt, want dat betekent vaak niet veel goeds. Langs de andere kant hoop ik van wel, zodat ik weet wat die pijn veroorzaakt en wat ik er eventueel aan kan doen… Ik weet dus niet goed wat te hopen.

Ondertussen voel ik me wel beter. Misschien door het feit dat ik me niet meer alleen voel in mijn zoektocht naar de oorzaak van die blijvende pijnen? Dat ik eindelijk niet meer van het kastje naar de muur word gestuurd, maar dat ik echt serieus word genomen? Of komt het door het feit dat ik sinds februari terug een beetje minder werk waardoor ik meer rust kan inbouwen?

Ook is het zo dat ik, omwille van de verhoogde kans op osteoporose, meer probeer te wandelen en minder cortisonen probeer te gebruiken. Mijn dagelijkse dosis medrol is ondertussen teruggebracht naar 2 mg. Daarnaast neem ik ook 2,5 g calcium in per dag, te samen met 800 UI vitamine D. (En blijft de ledertrexate en foliumzuur). Misschien zorgt de verandering van medicatie en supplementen er ook wel voor dat ik me beter voel?

Een duidelijk rechtstreeks verband tussen oorzaak en gevolg kan ik op dit moment niet vinden en ik wil er ook niet tè veel over piekeren. Uiteindelijk voel ik me EINDELIJK eens een dag beter en wil ik er van genieten! Ergens sluimert de angst wel voor een terugslag en de vrees dat het maar van korte duur is, maar toch. Ik wil echt even stilstaan bij vandaag en me gelukkig prijzen.

good-dayIk heb vandaag dus kunnen werken – en zelfs een halve dag zonder al te veel problemen. Ik heb vandaag kunnen strijken, een half uurtje en zonder brace. (Ook hier probeer ik mijn gewrichten terug te ‘belasten’ om die botaanmaak te stimuleren.) Ik heb vandaag kunnen genieten van een heerlijk warm bad met een boek. Rust, want de kindjes zijn uit logeren. Deze avond gaan we lekker sushi eten in de zetel en op ons gemak een filmpje kijken. Zaaaaalig.

En ik ben niet alleen tevreden over vandaag. Ik ben nog steeds ‘op schema’ in kader van mijn voornemens voor 2017. Ook in februari is het me gelukt een kamer op te rommelen, me-time in te plannen en – dit is heet van de naald! – een item van mijn bucketlist af te vinken. Ik ben namelijk gestart met pianolessen! Het wordt uittesten hoe mijn lichaam hierop zal reageren, maar ik heb er alleszins heel veel goesting in!

(Het enige wat me deze maand echt niet gelukt is, is leren voor dat disability management examen dat eraan komt in juni… But nobody is perfect 😉 )

 

4 thoughts on “Heerlijke dag

  1. Superleuk..ben heel blij voor jou🤗!! En in het kader van complimentendag toch even vermelden dat je die blog goéd doet..je moet het maar kunnen en durven delen hè, chapeau🎩..doe zo verder👍👍👍

  2. Blij dag je genoten hebt van deze “goede” dag waarop je min of meer hebt kunnen doen wat je gepland had. Ik hoop dat je je onbewust en ongewild niet geforceerd hebt, zoals ik vaak doe op een “goede” dag – met de onvermijdelijke weerslag nadien …. Maar in elk geval voelt het goed om af en toe eens wat meer energie en fut te hebben niet? En wat morgen brengt, dat moeten we toch altijd afwachten….
    Ik lees jouw blog telkens met veel interesse en ik leef met jou mee. We zitten immers in hetzelfde RA schuitje. Je schrijft trouwens heel mooi. Een dikke pluim dus!

    Weet jij toevallig of er toetsenborden voor pc bestaan met grotere toetsen? Door de stramheid en regelmatige ontstekingen in onder meer mijn vingers heb ik op mijn gewone keyboard steeds meer moeite om de juiste toetsen aan te slaan…

    Succes met de resultaten van de MRI!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.