Filmpje ‘de impact van (mijn) reuma’

Toen Jeannine Engelen, voorzitster van de RAliga, me vroeg mee te werken aan een kort filmpje voor op het zorgcongres van VOKA Health Community, twijfelde ik toch eerst. Schrijven en vertellen over reuma vind ik toch nog totaal iets anders dan voor een camera over mijn aandoening praten. Maar het kan alleen maar helpen. Het kan alleen maar helpen reuma meer in de kijker te plaatsen en te verduidelijken.

Het congres, met als thema ‘Kwaliteit. De spil van de zorg’, vond gisterennamiddag plaats in Brussel. Heel wat prominente sprekers waren uitgenodigd en met een bang hartje wachtte ik mijn filmpje af. Ik had het immers niet op voorhand kunnen bekijken; ik wist enkel dat er uit het interview een aantal quotes zouden worden genomen en geprojecteerd ter illustratie tijdens het congres.

Alhoewel ik aan de filmmaker, Roel Berlaen van ZorgAndersTv.be, had gevraagd me niet al te veel in beeld te brengen, viel dat toch wat tegen. Maar kom. Ik ben blij dat de boodschap die ik wilde brengen er voor mij duidelijk in zit, namelijk dat we als patiënt écht betrokken willen worden. Dat we, ondanks onze aandoening, nog wel wat in onze mars hebben.

Wat denk jij ervan?

 

 

 

12 thoughts on “Filmpje ‘de impact van (mijn) reuma’

  1. HAHAHA! Ge kunt op uw gezicht aflezen dat ge net weer een zot berichtje van één van uw collega’s (lees ‘Ilse’) binnenkrijgt wanneer ge aan uwe bureau zit!!! HAHAHAHAHAHAHA
    Ma super, madam!

  2. Super en zeer informatief! Leuk te zien hoe goed jouw werkgever je ondersteunt met de nodige aanpasingen. Je hebt dat goed gedaan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.