Agenda: ReumaMaMa’s en -PaPa’s

In thema ‘Agenda’ vind je activiteiten waaraan je kan deelnemen.

In 2013 organiseerde ReumaNet in samenwerking met Jong&Reuma en ORKA (Ouders met ReumaKinderen en -Adolescenten) voor de eerste keer het project ‘ReumaMaMa’s’. Dit initiatief richtte zich naar reumapatiënten met een kinderwens enerzijds en anderzijds naar ouders met kinderen die reuma hebben. Wegens succes, volgt er dit jaar een nieuwe editie.

Net zoals tijdens de vorige editie, organiseren we telkens 2 bijeenkomsten (per doelgroep):

Bij de eerste doelgroep ontmoeten ouders met reuma en een kinderwens en/of kinderen elkaar waarbij enerzijds tips en tricks met elkaar kunnen worden uitgewisseld en anderzijds verzamelen we vragen en bemerkingen, gericht naar de dokters/specialisten. Tijdens de tweede bijeenkomst zal dokter Isabelle Dehaene, gynaecologe in het UZ Gent, via een uiteenzetting proberen een antwoord te bieden op deze vragen en bemerkingen. Ook professor Westhovens, reumatoloog in UZ Gasthuisberg te Leuven, zal aanwezig zijn tijdens deze tweede sessie.

Daarnaast gaan opnieuw de bijeenkomsten door, gericht naar ouders met kinderen met een reumatische aandoening. Deze bijeenkomsten worden op een gelijkaardige manier georganiseerd: tijdens een eerste bijeenkomst is er ruimte voor ouders om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaars ervaringen. Deze namiddag zal begeleid worden door de ervaren coachen van de Groeipraktijk te Leuven. De focus van deze namiddag ligt namelijk op het persoonlijk verwerkingsproces waar iedere ouder doorheen gaat wanneer hij/zij de boodschap krijgt dat zijn/haar kind reuma heeft. Tijdens deze sessie worden opnieuw vragen, bemerkingen,… verzameld dewelke in een tweede sessie zullen worden toegelicht door specialisten: dokter Joos, professor Dehoorne en dokter De Somer (reumatologen) en daarnaast psychologe Elke Debruyne.

REH_logoDe sessies voor beide doelgroepen gaan door op zaterdagnamiddag 19 september en zaterdagnamiddag 28 november, in het Reuma Expertise Huis te Zaventem (Imperiastraat 16).

Wens je nog verdere informatie, neem dan gerust contact met me op: dit kan per mail (anja@reumanet.be of info@reumanet.be) of via 0470/329 457 (op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 10-12u)

Flyers kan ik je zeker bezorgen via mail!

Inschrijven is gratis en kan gemakkelijk: Stuur gewoon een mailtje naar anja@reumanet.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.