Gezocht: werkgever met (oog voor) talent!

Normaal gezien wordt een vacature uitgeschreven door – of op vraag van – een werkgever, op zoek naar de ideale werknemer. Ik dacht: ik doe het eens omgekeerd! Ik schrijf een jobaanvraag als werkzoekende, op zoek naar mijn ideale werkgever.

Zoals we weten zoeken werkgevers steeds naar ‘de witte raaf’: de ideale kandidaat voor een welbepaalde functie. Natuurlijk bestaat zo’n kandidaat vaak niet. Zo ook, vermoed ik, voor het zoekertje dat ik hier plaats… werkgever gezocht

Werkgever met (oog voor) talent!

Je bent het liefst werkzaam in mijn woonomgeving of heel gemakkelijk (zonder files) te bereiken met de auto. Bij voorkeur ben je binnen je bedrijf met mensen bezig. Idealiter heb je een openstaande vacature (of openstaand takenpakket) als (dis)ability manager, coach, reumacoach.

JOUW PROFIEL:

– Je bent een gemotiveerde, dynamische persoon met oog voor de noden van je werknemers

– Je hebt interesse in het doorvoeren van een aangepast takenpakket, op maat van en in overleg met elke werknemer

– Je bent bereid tot open communicatie op de werkvloer en hebt (beperkte) ervaring met coaching op de werkvloer

– Tijdens coachings- en evaluatiemomenten wordt het accent voornamelijk gelegd op talenten en groeipunten. Werkpunten worden zo concreet en tastbaar mogelijk (SMART) weergegeven. Er wordt meer aandacht gegeven aan ‘flow’ en het werkpakket van de werknemer wordt hieraan idealiter aangepast

– Je staat open voor flexibele (en deeltijdse) uurroosters, waarbij thuiswerken geen issue is. Weekend- en avondwerk wordt zoveel mogelijk vermeden

– Je hebt ervaring met ondersteuning van werknemers met specifieke noden op de werkvloer. Zo sta je bijvoorbeeld open voor het doorvoeren van de nodige arbeidspostaanpassingen (voorbeelden: ergonomische stoel, in hoogte verstelbaar bureau, headphone, tochtvrije omgeving,…)

– Je werkt mee aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk door werknemers zich niet te laten verplaatsen tijdens de piekuren (met de wagen, maar ook met openbaar vervoer). Daarnaast is er dichtbij de werkplek voldoende parkeergelegenheid voorzien

– Je hebt ervaring in stressbestendig werken; je kan tips en ondersteuning bieden aan je werknemers door oog te hebben voor piekbelasting en energienemers

– Je bent er van overtuigd dat teambuilding een zeer belangrijk onderdeel vormt van je werking, waarbij je extra aandacht besteedt aan de mogelijkheid tot deelname aan deze activiteiten voor mensen met een (arbeids)beperking

– Op de werkvloer ben je zelf, of zorg je voor, een directe contactpersoon voor het aanpakken van praktische ondersteuningsvragen. Hierbij is het van belang dat er een horizontale hiërarchie leeft binnen jouw bedrijfscultuur

– Wanneer een werknemer (langdurig) afwezig is wegens ziekte, ongeval,… zorg je er voor dat de collega’s van deze werknemer niet extra belast worden en zorg je voor een degelijke, pro-actieve oplossing (bijvoorbeeld: aanpassingen takenpakket, verhoging loon en/of extralegale voordelen,…)

MIJN PROFIEL:

– Ik ben een geëngageerde, gemotiveerde dame; gepassioneerde luisteraar van verhalen van mensen

– Ik heb ervaring in het werken met mensen: 7 jaar binnen bijzondere jeugdzorg (thuisbegeleiding en begeleid zelfstandig wonen), 3 jaar bij mutualiteiten (vervangingsinkomen en klantenadviseur), 5 jaar bij GTB (traject- en loopbaanbegeleiding)

– Mijn belangrijkste talenten zijn de volgende: Ik ben leergierig, oplossingsgericht, resultaatsgericht, fijngevoelig. Ik ben een goede bemiddelaar, netwerker en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb nood aan input (en lees hierdoor graag en veel boeken)

– Ik ben reeds in het bezit van een aantal aanpassingen op vlak van arbeidsgereedschap: ergonomisch toetsenbord, elleboogsteunen en trackballmuis. Ik weet hoe ik andere aanpassingen (zowel arbeidspost- als arbeidsgereedschapsaanpassingen) in orde kan brengen

– Dankzij het flexibele (en deeltijdse) uurrooster kan ik mijn kiné-, ziekenhuis- en doktersbezoeken plannen op momenten dat ik niet moet werken. Daarnaast zal ik meer tijd hebben om ’s ochtends los te komen (ochtendstijfheid gewrichten) en voldoende rust- en beweegmomenten kunnen inplannen

– Dankzij het vermijden van files, vermijd ik extra belasting van mijn heup-, hand-, pols- en andere gewrichten

– Tenslotte bied ik je een Vlaamse Ondersteuningspremie aan. Dit is een subsidie voor jou als werkgever, omdat je rekening houdt met mijn beperkingen op de werkvloer

JE WENST JE KANDIDAAT TE STELLEN?

E mail t.a.v. Anja Marchal via reumainmij@gmail.com

Ik garandeer u een spoedig antwoord op uw kandidatuur

6 thoughts on “Gezocht: werkgever met (oog voor) talent!

    • Hey Sara,
      Dat doen ze ook hoor, maar het is minder gekend… Het is niet voor niets dat thema ‘werk’ me zo boeit; tenslotte heb ik altijd graag gewerkt bij GTB… Het is fysiek gewoon niet meer haalbaar. En er minder uren werken is ook geen oplossing: om met alles bij te blijven moet je er toch gemiddeld minstens 3/4e mee bezig kunnen zijn, ben je vaak op de baan en bijgevolg ook vaak in de file… Ik kan nog wel een hele resem zaken opnoemen, maar vooral deeltijds werken, flexibel en mogelijkheid tot thuiswerk zijn toch de belangrijkste momenteel…
      Groetjes, Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.