Agenda: Wereld Reuma Dag 2017

Het is bijna 12 oktober: Wereld Reuma Dag! En ook dit jaar zit ReumaNet niet stil. Integendeel: we* hebben het even ambitieus aangepakt en we starten met een online symposium.

18 dagen lang kan je gratis en voor niets kijken en luisteren naar allerlei sprekers over verschillende onderwerpen. Van reumatologen tot een kinesi- of ergotherapeut, van patiënten tot een psychologe; van uitleg over verschillende reumatische aandoeningen tot hoe er mee omgaan,… Voor elk wat wils. Je kiest wat je wil bekijken en wanneer je dit wil doen. Bovendien kan je de documenten gratis downloaden om achteraf nog eens door te nemen.

Je hoeft je hiervoor enkel te registreren via de website www.reumanu.be en dan krijg je een paswoord waarmee je je kan inloggen op de website. Vanaf morgen, donderdag 28 september 2017, kan je de website bezoeken. We hebben voor die dag gekozen omdat dan ook het jaarlijkse Belgische Reuma Congres plaatsvindt en we daar het startschot geven. Registreren kan doorheen het hele symposium, maar de ultieme datum voor het bezoeken van de website is zondag 15 oktober 2017.

De informatie en lezingen die op deze website gegeven worden, zijn trouwens niet alleen voor patiënten: ook je omgeving, artsen, mantelzorgers, zorgverleners,… kunnen inloggen en meegenieten! Dus: men zegge het voort!!!

(Ook iemand anders laten inloggen en meekijken is dus volledig mogelijk!)

Op Wereld Reuma Dag zelf – 12 oktober – zetten we de deuren van het ReumaHuis in Zaventem** open. Tussen 12u en 19u kan je ReumaNet een bezoekje brengen, in de bibliotheek wat rondsnuffelen, praten met andere patiënten en/of zorgverleners,… Inside tip: Neem ook wat cash geld mee, want die dag start ReumaNet met haar actie ‘Granola for Life‘, een initiatief van de dochter van de voorzitster van ReumaNet! Heerlijke, zelfgemaakte granola zal verkocht worden ten voordele van de Warmste Week. Zin om zelf hieraan mee te werken? Laat het dan gauw even weten!

Om het grotere publiek te bereiken, zal ReumaNet die dag ook samen met de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR), Clair en Paramedici in de Reumatologie (BHPR) een informatiestand openen in (trein)station Brussel Zuid. Naar het Europees thema “Don’t Delay, Connect Today” willen we de eerste signalen voor het herkennen van reuma aandacht geven én willen we ook tonen dat iedereen reuma kan krijgen/hebben; jong en/of oud. Een bezoekje brengen aan de stand kan op 12 oktober van 14u tot 18u!

Ik ben zo benieuwd naar morgen en de komende dagen en hoop echt dat jullie massaal de website bezoeken en wie weet ontmoeten we elkaar op donderdag, 12 oktober in het ReumaHuis?

 

*Zoals de meesten onder jullie wel weten, werk ik deeltijds bij ReumaNet. Maar toch even verduidelijken voor diegenen die dit nog niet weten: met ‘we’ bedoel ik dus mijn collega’s, alle vrijwilligers en mezelf bij ReumaNet. Wil je meer weten over ReumaNet? Bezoek dan zeker de stand van ReumaNet in de ‘galerij van exposanten’ op het online symposium 😉

** ReumaHuis, Imperiastraat 16 te Zaventem. Parkeerplaats gratis, dichtbij en voldoende.

2 thoughts on “Agenda: Wereld Reuma Dag 2017

  1. Kan je de verkoop van granola for life uitbreiden naar meer vlaamse treinstations of ziekenhuizen of …diverse plaatsen. Ik wil graag hieraan mee werken. Maar in de streek van brugge, oostende, ..
    Grts
    Sabine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.