Bijbenen

Goh, het is zwaar geweest de laatste tijd. Ik heb een aantal zware levenslessen geleerd ook. Beseffen dat de wereld door blijft draaien terwijl die voor jou blijft stilstaan is hard. Heel hard. Ik had nooit gedacht dat ik zo zwaar zou tillen aan reacties van anderen, of het gebrek aan reactie van bepaalde mensen, en toch doe ik het. (Ja, het klinkt echt bitter, sorry daarvoor!) Maar daarnaast ook hartverwarmende berichtjes en bezoekjes gekregen van mensen waar ik het dan weer helemaal niet van had verwacht; dank je wel hiervoor! Echt!

Ik ben mezelf heel hard tegengekomen en ik vrees dat het toch weer een tijdje zal duren vooraleer ik mijn draai terug gevonden heb.

En ja. Ondertussen draait die wereld door en moet ik mee. Niet makkelijk. Ik heb nog altijd het surreële gevoel geen grip te hebben op de dagen. Ik doe wel wat er van me verwacht wordt, maar besef ondertussen niet ten volle met wat ik bezig ben. Ja, ik ga werken en breng de kinderen naar de zomerstage of ze gaan logeren bij mijn schoonouders en ik doe de was en de plas. Maar toch. Ik kan het niet omschrijven, zo bizar.

Het is terug zoeken naar een evenwicht tussen bijbenen in het huishouden en up to date raken op het werk. Tijd maken voor de kinderen, maar ze ook naar zomerstage brengen of naar de schoonouders overdag als ik aan het werk ben. Terwijl ook terug afspraken bij kinesitherapeut en osteopaat inplannen en de opvolgingen in het ziekenhuis inpassen. Proberen te oefenen op de piano en nu we terug tijd hebben ’s avonds: opnieuw naar de dansles.

Wat heb ik dat dansen gemist! Het doet me zo goed te kunnen bewegen op muziek en me even te laten gaan. Concentreren op de danspassen en lachen wanneer het weer eens faliekant verkeerd loopt of ik een instructie misbegrepen heb. Zalig. Genieten!

Sinds eind vorige week ben ik ook gestart met lopen. Eerder een moeten dan een willen; normaal gezien zou mijn man gaan lopen met onze zoon, maar hij is gekwetst waardoor ik die loopsessies heb overgenomen. Ik heb in mijn leven nog nooit gelopen; uitgezonderd op de middelbare school. Dus dat wordt nog een hele uitdaging!

Zonet nog instructies meegekregen van mijn kiné om voldoende rust in te bouwen en meer te stappen dan te lopen in het begin. Het gevaar om tè enthousiast te starten en na een paar weken te crashen is veel te groot. Op basis van zijn tips en adviezen heb ik een trainingsschema opgesteld en eergisteren kocht ik me al een paar degelijke loopschoenen aan, na advies via het Runners’ lab. Schoenen met een breed voetoppervlak zodat de druk meer wordt gespreid en een dikkere zool om de schokken beter te kunnen opvangen.

 

Mijn kiné is fan van dit initiatief, nu ik nog 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.