Zomervakantie in zicht

De nacht van zondag op maandag drong het tot me door…

Nog maar 1 week en de kindjes zijn thuis van school; een hele zomervakantie lang!

Het is iets om naar uit te kijken, maar ook iets waartegen ik wat op zie. Kindjes thuis betekent leven in de brouwerij. Het betekent samen leuke dingen doen, op stap gaan, genieten van onze tuin,… Maar het betekent ook niet meer rusten wanneer dit nodig is omdat het nu éénmaal niet altijd meer uitkomt (en ik het niet leuk vind om me even terug te trekken wanneer ze thuis zijn).

Niet dat ik met dagen in mijn bed of zetel lig, maar ik heb letterlijk de stilte en een rustig huis nodig om wat bij te komen.

Wat ik al gaandeweg geleerd heb, is de vakantie heel goed te plannen. Niet alleen op gebied van opvang bij de grootouders of kampen en activiteiten, maar ook onze gezinsvakantie. En dit laatste is nu waar het schoentje wat wringt… 

Geen paniek! De gezinsvakantie is tijdig vastgelegd, vooral ook om tijdig een vierpersoonskamer vast te krijgen en te kunnen genieten van vroegboekkortingen. Tenslotte blijft het op vakantie gaan in het hoogseizoen en bijgevolg de duurste periode van het jaar.

Om het wat betaalbaar te houden, gaan we met de auto in plaats van het vliegtuig. We gaan niet té ver weg, maar wel ver genoeg om de zomerse temperaturen niet te mislopen. (Alhoewel de temperaturen in België tegenwoordig ook hoog kunnen oplopen!)

Onderweg wordt het wel een paar keer stoppen. Maar gelukkig is dit niet enkel voor mezelf, maar ook voor de kinderen. Vorig jaar hebben we zelfs een tussenstop van een aantal dagen ingepland om de rit van Italië naar huis te kunnen overbruggen. Dit jaar blijven we wat dichter in de buurt en gaan we naar Frankrijk. De autorit wordt weer moeilijk, maar éénmaal ter plekke is het, hoop ik, de moeite!

We hebben gekozen voor een hotel met een vierpersoonskamer en een hele grote tuin met zwembad, zodat de kindjes (én ik) kunnen bewegen. Deze keer hebben we het verblijf geboekt met halfpension. Vorig jaar hadden we enkel kamer met ontbijt, maar de extra kost van 2x per dag uit eten weegt op het einde wel zwaar door.

Geen tenten of caravans voor ons (ik krijg mijn man er met geen stokken in, zeker niet voor een langere periode) en ook geen vakantiehuisje meer (werd wat duur én je staat zelf in voor je inkopen en eten klaarmaken).

Wanneer je aan de kinderen vraagt wat ze het liefste willen doen in Frankrijk, dan is hun antwoord in koor: in het zwembad spelen en ploeteren. Maar ik ben ook van mening dat, als je je zo ver verplaatst, je ook wat moet opsnuiven van de cultuur, de sfeer, de gastronomie, la dolce vita…

En daar knijpt mijn buikje nu even van samen…

Vorig jaar had ik namelijk al een heel programma uitgetekend – letterlijk uitgeknipt en in elkaar geplakt. Per dag een uitstap of activiteit in een bepaalde regio; iets leuks voor mijn man, de kinderen, mezelf. Heerlijk was dat. Gewoon opstaan, kijken welk weer het buiten is, overleggen hoe ver we zouden rijden, luisteren naar mijn lichaam (kan ik die dag wat meer aan of niet), goede afwisseling tussen actie en rust,…

Ik was er ruim op voorhand mee bezig; zalig vond ik dat!

Dit jaar… ben ik het gewoon uit het oog verloren. Ja, ondanks het feit dat ik thuis ben. Ik ben dan ook met zoveel andere dingen bezig geweest (loopbaanbegeleiding plannen, opleiding in orde brengen, naar kiné, steunzolen tot 3 keer toe aanpassen,…) dat het me helemaal ontgaan is. Schandalig, ik weet het!

Ik ben dan ook deze ochtend onmiddellijk naar De Standaard Boekhandel gereden om de nodige reisboeken in te slaan zodat ik de komende dagen onze vakantie kan beginnen plannen. Het zal niet zo uitgewerkt zijn als vorig jaar, maar ik wil er echt wat van maken!

Uiteindelijk is het altijd leuk wanneer je een alternatief programma kan aanbieden als het even wat minder gaat.

Liggen aan het zwembad is altijd een optie… maar ik ga natuurlijk op zoek naar die extra’s die een vakantie onvergetelijk maken. Gewoon omdat ik ik ben 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.