Matrasperikelen

Geradbraakt ben ik vandaag opgestaan. Ik heb namelijk vannacht mijn nieuwe Tempur-reisset-matras-en-kussen uitgetest en heb het gevoel dat ik op een dun yoga-matje de nacht heb doorgebracht.

Ik had ergens op een forum gelezen dat Tempur speciale pakketten verkocht voor wanneer je op reis gaat, bestaande uit een dunne oplegmatras en een klein ergonomisch kussen. Het materiaal van de Tempur-matrassen wordt omschreven als meer dan schuim. Het is temperatuurgevoelig en past zich aan aan je lichaam. Op hun site (http://be.tempur.com/nl-be/materiaal/tempur-material-be.html) beloven ze je minder wakker te worden in ‘de zoektocht naar een comfortabele, pijnloze slaaphouding’.

Viel me dat even tegen… Pff… draaien, keren,…. Ik kreeg namelijk steeds het gevoel tegen de rand van een veldbedje te liggen en eruit te (kunnen) vallen. Onnozel natuurlijk, want mijn oplegmatras lag op ons tweepersoonsbed en ver genoeg van de rand.

Qua drukpuntgevoeligheid viel het inderdaad wel beter mee. Ik zakte wat mee in de matras en heb minder last gehad van mijn schouders, ellebogen, knieën en enkels. Wel heb ik nu last van een stijve nek. Ik weet niet wat het ergste is. Pijnlijke drukpunten verdwijnen stilletjesaan doorheen de dag…  Mijn stijve nek? Dat is af te wachten…

Waarschijnlijk is het een kwestie van gewoonte en moet ik ze gewoon ‘inliggen’, zoals ik steunzolen moet ‘inlopen’.

Het beetje bij beetje gewoon worden is begrijpelijk, maar nu sta ik voor een dilemma: is het hotelbed beter dan de reismatras? Want uiteindelijk pakt het handige reispakket wel ontzettend veel plaats in onze koffer… Plaats die schaars is als je enkel met 1 kofferruimte en 4 personen naar Zuid-Frankrijk reist…

Volgende keer dan toch zo’n dakkoffer boven op de auto?

 

Meer info over Tempur reisset: http://be.tempur.com/nl-be/kussens/reiskussen/TBE127M.html?start=6&q=reiskussen

Belangrijk: Tempur-reisset aktie bij de Thuiszorgwinkel tot midden juli 2014 (korting tot meer dan 60 euro!)

Meer info op: http://www.thuiszorgwinkel.be/store/nl/tempur-reisset.html

 

2 thoughts on “Matrasperikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.