Februari

Als ik een woord zou moeten kiezen om de afgelopen maand te beschrijven, dan zou ik voor ‘rollercoaster’ gaan. Volle bak vooruit, omhoog en dan in serieuze snelheid terug naar beneden om dan terug trager naar boven te klimmen. En zo maar op en neer, telkens weer.

Het geeft een rush en energie, maar de weerslag laat zich volop voelen. Daarom hoop ik ook dat maart een attractie-vrije maand wordt. Een maand om te recupereren en terug op zoek te gaan naar die eeuwige balans tussen rust en activiteit.

Februari was hectisch, maar ook super voor ReumaNet. De sensibiliseringscampagne van ReumaNet “Niet uitstellen, je arts bellen” is op 15 februari van start gegaan in het federaal parlement en aansluitend vond het PARE-congres in Brussel plaats. Zelf heb ik eigenlijk voor beiden niet echt veel extra moeten doen – buiten aanwezig zijn en inspringen waar nodig. (Het is vooral mijn collega Nele geweest die hier haar schouders (en ganse lijf denk ik dan ook) heeft ondergezet. Een wonderwoman, als je het mij vraagt! Net zoals mijn andere collega’s trouwens: superkrachten 😉 )

Maar zo’n congres betekent toch extra verplaatsingen, langere dagen, minder pauzes, af en toe toch over die grens gaan van mogen en kunnen,… Maar het was OH-ZO-DE-MOEITE! Het is een plaats van ontmoeten, van van elkaar leren en ervaringen uitwisselen, van campagnes bedenken en mega veel ideeën terug meenemen naar huis. Het geeft ook zoveel energie en goesting en vooral ook bevestiging dat we goed bezig zijn en dat we nog zoveel meer kunnen doen!

Nadien natuurlijk was het zwaar bekopen en bekomen. Ondanks het feit dat ik vooraf al heel goed oplette voor voldoende balans tussen rust en energie, was het nadien een aantal dagen gewoon ‘out’. Zowel op het werk als daarbuiten. Het was pas een kleine week later vooraleer ik het gevoel had dat ik iets of wat terug vooruit kon. En dat moest ook, want op 3 maart stond de eerste sessie van ReumaMama’s en -PaPa’s gepland: een interactieve infodag voor jonge (toekomstige) ouders.

Ook deze dag werd een succes. Ondanks de sneeuw daagden de meesten op en werd het een gezellige, maar ook leerrijke en interactieve dag. Nieuwe banden werden gesmeed en de eerste stappen werden gezet tot het blazen van nieuw leven in de jongerenwerkgroep ‘Jong&Reuma’. (Wil je hierover meer informatie: check facebookpagina en –groep Jong&Reuma!)

Joepie dus! Wat geeft dat toch altijd een mentale boost; die positieve energie die er tijdens die ontmoetingsdagen hangt. Maar jammer genoeg denkt mijn lichaam daar natuurlijk weer anders over en dit liet zich dan ook duidelijk voelen. Tijdens die dagen was er ondertussen iets in mijn rug geschoten Рik dacht eerst, in lichte paniek, dat het iets met mijn ribben te maken had Рen extra pijnstillers en een spoed-sessie bij de kin̩ hielpen me erdoor. Ondertussen gaat het weer beter.

Maart dus. Nog even druk met inhalen van al het achterstallige werk (ook thuis!), maar ondertussen hoop ik terug over te kunnen schakelen naar een meer evenwichtig ritme. Naast meer rust, staat ook meer bewegen op het programma. Stilletjesaan, want ik sukkel nog altijd wel met die peesontsteking in mijn voet.

En naar aanloop van de paasvakantie heb ik alvast een midweekje vakantie aan zee geboekt. Ik tel alvast af om die heerlijke zeebries op mijn huid en in mijn haren en het zand onder mijn voeten te voelen! ❤ ❤ ❤

 

(De tweede sessie van ReumaMaMa’s en -PaPa’s vindt plaats op zaterdag, 21 april. Voor ouders met kinderen en adolescenten met reuma. Inschrijven kan via kinderen@reumanet.be!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.