Virale infectie

Ik heb me eindelijk weer eens deftig kunnen wassen deze week. Voor iemand die zich elke ochtend doucht, is dit een hele herademing. Proper, fris en zelfs aangekleed. Nu wel uitgeput van het bad, maar toch voldaan. Het is bijna middag, maar het is me gelukt. Eindelijk.

Reuma hebben is vermoeiend, laat staan wanneer je er een virale infectie bovenop krijgt. Ik wil die infectie niet overroepen. Die barstende hoofdpijn en stramme spieren ook niet. Ik wou het eerst ook niet geloven dat het een virale infectie was. De symptomen zijn zowat hetzelfde als deze bij een aanval van reumatoïde artritis. Buiten die barstende hoofdpijn dan, maar die weet ik aan oververmoeidheid.

Maar het bleef hangen en het werd extremer en het is die hoofdpijn die me naar de dokter stuurde. Virale infectie, sinusitis die weer opspeelt en natuurlijk die vermoeidheid. Van de zetel naar mijn bed. Geen energie om ook maar iets te doen. Enkel hangen in de zetel en dankbaar zijn voor Netflix. Want lezen ging ook niet. Hel.

Het was eigenlijk niet verwonderlijk. Eerst de dochter ziek thuis, dan de zoon en daarna ook mijn man. Elke dag de ramen wagenwijd open, maar de microben blijven natuurlijk een stuk in huis. Logisch dat ik die oppik. Mijn lage immuniteit neemt alle virusjes op alsof het cadeautjes zijn.

En dan voel ik me schuldig. Ik ga toch niet niet werken omdat ik een virusje heb? Komaan, Anja, ’t is de griep niet! Terwijl mijn man er na 2 dagen weer staat, duurt het bij mij nu al 4 dagen. Ik mag niet vergelijken, ik weet dat wel. Maar ik vind het zo banaal. Een virusje. En toch velt het mij bijna volledig. Ik vind het moeilijk om naar mijn lichaam te luisteren op zo’n momenten, maar het kan niet anders. Ook de dokter waarschuwt me: beter nu voldoende rust nemen en erbovenop komen dan te snel weer in actie schieten en ermee blijven lopen.

Dus ik probeer het rustig aan te doen. Ook de komende dagen. Rustig terug de draad oppikken. Vandaag al een wasje ingestoken en straks nog wat opruimen. Morgen komt onze dochter terug naar huis van Veenklassen (was weg van maandag tem morgen), dus hoop ik terug klaar te zijn voor wat meer lawaai in huis. (Want met die hoofdpijn kan ik echt weinig verdragen).

soapDe uitdaging is nu om de frustratie van het alweer opnieuw zoeken naar een goed evenwicht los te laten. Niet te fel stil te staan bij het feit dat ik toch even het gevoel had alles (een beetje) onder controle te hebben. Het is wat het is. Terug zoeken naar een goede balans en stilletjesaan terug vooruit. Stap voor stap.

 

2 thoughts on “Virale infectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.