Slaap

Ik denk dat het deze morgen Eva was die op Studio Brussel aankondigde dat ze heerlijk had uitgeslapen. Het lijkt me ook heerlijk… eens het zalige gevoel hebben van compleet en dan ook volledig uitgeslapen te zijn.

uitrekken’s Ochtends zo maar wakker worden, zonder wekker, zonder geluid. Je heerlijk kunnen uitrekken en opstaan met een gevoel dat je super goed hebt geslapen, heerlijk hebt gedroomd en volledig klaar bent voor de mooie, nieuwe dag. De zonnestralen die op je gezicht vallen als je de gordijnen opent, de vogeltjes die buiten fluiten en de heerlijke geur van een kopje koffie. De kat die je ’s ochtends, als je al uit bed bent, langs je benen strijkt en samen met je naar beneden gaat om aan te schuiven aan een mooi gedekte ontbijttafel. Kinderen happy, iedereen happy, iedereen in vakantiestemming.

Niet het gevoel hebben dat je ’s nachts naar één of ander wild feestje bent geweest en zwaar hebt doorgezakt of dat je ondertussen bent overreden door één of andere vrachtwagen. Geen onderbroken nachten van pijn, piekeren, draaien en keren en uiteindelijk opstaan. Zwaar vermoeid, maar toch niet kunnen slapen. Met zware benen de trap af om neer te ploffen in de zetel, gelukkig met een boek.

Niet enkel koffie drinken omdat je het lekker vindt, maar vooral ook omdat je die cafeïne-shot nodig hebt om de dag te starten en, zeker na zo’n nacht(en), de dag gewoon door te raken. Niet vloeken op de kat of kinderen omdat ze je weer veel te vroeg proberen wakker te maken met hun gemiauw of hun gekibbel. Niet naar buiten kijken en een druilerige regenachtige dag verwelkomen.

Mja… Zo wakker worden lijkt me wel wat. Het hoeft niet echt zo perfect te zijn zoals ik eerst heb beschreven, maar een beetje van alles is voor mij al meer dan genoeg. Een beetje goede, kwalitatieve slaap en ik kan er weer tegenaan. Alleen vandaag – na weer een bijna slapeloze nacht – nog doorkomen en dan hoop ik vannacht op een heerlijke, deugddoende, opladende, energie-gevende nachtrust.

Ja, het komt goed. Ik weet het. En als ik mag dromen, dan wil ik toch ergens in 2016 eens op een ochtend me kunnen uitrekken en zeggen: “F** zeg, wat ben ik super goed uitgeslapen!”

 

2 thoughts on “Slaap

  1. Ik weet wat het betekent “het overreden door een camion”gevoel bij het opstaan.
    En ook het grote verschil tussen een slechte nacht en een wat betere. En iedere avond de hoop op die betere.
    Courage Anja, ik wens je betere nachten, misschien lukt dat wel tijdens de 12 heilige nachten (van 25 december tot 5 januari), de overgang naar een nieuw jaar, de hoop op minder pijn en nieuwe energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.