Warme handen

Blijkbaar doe ik het spontaan in mijn slaap: ik rol mijn handen in mijn deken om ze warm te houden. Wanneer dit niet lukt, word ik wakker. Van de pijn in mijn gewrichten; van de kou. Het is nochtans niet koud op onze slaapkamer, maar bij deze temperaturen koelt het toch snel af.

Bij het wakker worden voel ik mijn bloed door mijn lichaam razen; alsof het alles wil opwarmen dat pijn en stijf is. Als het me gelukt is mijn handen in de dekens te rollen tijdens mijn slaap, doen ze wel wat pijn maar zijn ze nog relatief warm. En dat blijven ze eigenlijk totdat ik opsta. Van het warme bed naar de warme douche en zo lukt het aankleden toch iets makkelijker. Mij schminken laat ik al lange tijd achterwege, maar nu mijn haren langer worden is het haardrogen mijn volgende uitdaging ’s ochtends.

Eens beneden, zijn een snelle ontbijtkoek en een heerlijke kop koffie mijn volgende halte van opnieuw warm worden. Totdat ik naar buiten moet. Een kleine hel toch wel. Wanneer ik met de auto weg moet, is het ramen krabben (nu met een krabber met een handvat; iets minder pijnlijk) en eens in de auto: het koude stuur vasthouden en schakelen. Zo’n stuurhoes heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ben wel de uitdaging aangegaan om de juiste handschoenen te vinden.

Verschillende tips, winkels en handschoenen later (van moutainbike-handschoenen, paardrijhandschoenen tot wollen wanten en handverwarmers) heb ik ongeveer gevonden wat ik zocht. De leren handschoenen (paardrijhandschoenen) verpakken mijn vingers apart waardoor ik er meer mee kan doen en zorgen voor voldoende ‘grip’ op het autostuur. Toch doen ze ’s ochtends te veel pijn door de druk op mijn gewrichten en mijn vingers lijken apart niet goed op te warmen, maar het is natuurlijk veiliger…

De handverwarmers zijn handig, maar gaan maar beperkt in tijd mee: je moet ze altijd op een bepaald moment terug opwarmen of ‘opladen’, wat niet altijd mogelijk is. Maar toch heel handig als je snel terug wil opwarmen.

wantenUiteindelijk gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar heerlijke dikke wanten, met een fleece binnenin. Ik ben er zot van en ik doe ze soms zelfs aan binnen. Mijn handen koelen immers heel snel af, ook binnen, en doen hierdoor  extra pijn. Dankzij die wanten lukt het me beter mijn handen warm te houden. Ik overweeg zelfs om er, in putje winter, af en toe handverwarmers in te steken.

Hoe hou jij je handen warm? Heb jij nog leuke tips? Laat het me dan zeker weten!

 

 

6 thoughts on “Warme handen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.