Mijn saucisse

Ik heb een nieuw speeltje in mijn bed liggen: mijn saucisse. Een heerlijk, hoefvormig kussen dat ons 2-persoonsbed in tweeën deelt. Na een woelige nacht zal mijn sauciske zelfs meer dan over de helft van het bed liggen en ligt mijn man te schipperen op het kleine stukje matras dat er nog overschiet. ‘Gelukkig’ ben ik regelmatig ’s nachts wakker om mijn nieuwe compagnon tegen me aan te trekken en gebeurt het niet vaak dat ik mijn man opnieuw moet voorzien van voldoende ruimte om te slapen.

saucisseOndertussen is het toch al een maand of 2 dat dit lange kussen ons bed opdeelt en heb ik het aangekocht op aanraden van de podoloog in functie van mijn bursitissen op mijn heupen. Omdat ik niet kan slapen op mijn rug of mijn buik en dus enkel mijn zijkanten overblijven, lag ik constant druk uit te oefenen op die ontstekingen in mijn heupen en bleven die ontzettend pijn doen. Nieuwe podologische zolen kunnen wel corrigeren vanaf de voeten, maar om direct op de plaats van onheil in te grijpen, werd dus zo’n kussen aangeraden.

Dankzij dit kussen kan ik toch iets of wat op mijn zij slapen, maar lig ik iets schuiner tegen het kussen aan. Zo is de druk op die koppen in mijn heupen minder en word ik minder wakker van de drukpijn op het matras. Ook ligt mijn andere been dan op het kussen, waardoor mijn bovenbeenspieren minder worden uitgerekt en ik ook minder mijn andere heup belast. Een mooi alternatief dus.

Het enige probleem is het draaien. De eerste nachten nam ik dat kussen mee, maar dat is dus helemaal niet handig. Dan had mijn man wel wat meer plaats in bed, maar geen donsdeken meer bijvoorbeeld 🙂 Nu kies ik dus voor die kant waarvan de heup het meeste pijn doet en daar blijft het kussen dan gewoon liggen. Op dit moment is dat mijn linkerkant; de kant waar ik – denk ik – het meeste op slaap; alleszins in bed het meeste op lig. Dat maakt dat het kussen dus tussen mijn man en mezelf ligt…

Bijkomend voordeel hiervan is wel dat hij me geen pijn meer kan doen wanneer hij zelf draait in bed. Vroeger stootte hij me dan per ongeluk even aan en als je pijn hebt, kan dat wel eens zeer ongemakkelijk zijn. Ook ik stoot bij het draaien nu op het kussen, waardoor ik ook minder pijn heb. Mijn handen kan ik nu beter positioneren op en langs het kussen waardoor ik minder vaak wakker word door pijn.

Conclusie: minder pijn op de heupen en handen en minder pijn bij het draaien en elkaar per ongeluk aanstoten. Een (grote) contra is dan weer minder (spontaan) lichamelijk contact en warmte in bed wanneer het kussen tussen ons in ligt… Dus wanneer mijn sauciske mijn bed uitvliegt, weet mijn man hoe laat het is – hahahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.